میگرن، یکی از مشکلاتی است که افراد بیشماری از آن رنج می‌برند و متأسفانه هنوز دارویی برای درمان قطعی آن وجود ندارد.

چه عواملی باعث میگرن می شوند؟

عوامل استرس زای روزانه، خستگی، تغییرات آب و هوا، بالا رفتن دما و افزایش سطح اضطراب باعث ایجاد علائم میگرن می شود . قرار گرفتن در معرض نور زیاد یا سر و صدا و عدم تعادل هورمونی به ویژه در زنان نیز ممکن است باعث ایجاد سردرد های میگرنی میشود.
رژیم غذایی نامناسب، نقش مهمی در ابتلا به میگرن دارد. زیرا کمبود مواد غذایی و یا مصرف بیش از اندازه مواد مضر مانند قهوه یا قند می‌تواند باعث ایجاد میگرن شود.

از طرفی یکی از علل مهم میگرن، سمومی است که به‌ طور کامل از بدن دفع نمی‌ شود. در این افراد معمولا روده‌ ها خوب کار نمی‌ کنند و شخص با مشکل یبوست مواجه است.

دیگر عوامل شروع میگرن طبق بنیاد میگرن امریکا عبارتند از:

– خواب نامنظم
– تغییرات آب و هوا
– مصرف الکل
– کافئین
– کم آب شدن بدن

طب سوزنی به عنوان بهترین و موفق ترین درمان سردرد های میگرنی شناخته شده است؟

هیچ چیز بدتر از این نیست که مداوم احساس سردرد داشته باشید و هر بار مجبور به خوردن قرص ها و داروهایی شوید که می دانید فقط برای چند ساعت درد شما را تسکین می دهند سلامت سر به عنوان جایگاه و خانه مغز اهمیت بسیار زیادی تا جایی که گاهی حتی یک سردرد ساده هم می تواند برنامه یک روزه را کاملا مختل کند اگر شما هم به هر دلیلی به میگرن با سردرد های مزمن عصبی دچار هستید و می خواهید از شر این سردرد ها و دارو قرص های تسکین دهنده موقت بای همیشه خلاص شوید پیشنهاد می کنیم این بار بهترین و موفلق ترین روش شناخته شده حال حاضر دنیا یعنی طب سوزنی را امتحان کنید.

طول درمان میگرن در طب سوزنی
سوالی که بسیاری از بیماران می پرسند طول درمان با طب سوزنی است تجربه ثابت کرده که حداقل طول درمان 15 تا 20 جلسه است بعد از گذراندن این جلسات سر درد حدود 80 تا 90 درصد بیماران درمان شده یا از شدتش به نحوه چشمگیری کاسته شده است اما این طول درمان برای همه به این میزان نیست و هستند کسانی که تعداد جلسات بیشتری برای درمان نیاز دارند.

در یک پژوهش در دانشگاه علوم پزشکی تهران به نتایج زیر رسیدند:

بررسی اثرات درمانی طب سوزنی در بیماران مبتلا به میگرن: یک مطالعه قبل و بعد

زمینه و هدف: طب سوزنی یک از روش‌های موثر درمان درد در شرایط مختلف است. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثربخشی طب سوزنی در بیماران مبتلا به میگرن می‌باشد.

روش بررسی: در یک مطالعه تجربی مداخله‌ای از نوع قبل و بعد، 180 بیمار که ابتلاء آنها به سردرد میگرنی به اثبات رسیده و حداقل دو بار سردرد میگرنی در ماه در شش ماه گذشته داشته‌اند، و به یک کلینیک خصوصی درد مراجعه کرده بودند، وارد شدند. در همه بیماران تعداد، طول مدت (ساعت) و شدت حملات سر درد قبل از مطالعه بررسی می‌شد. به‌منظور درمان ابتدا نقطه حداکثر شدت درد تعیین می‌گردید و نصف‌النهار مربوطه مشخص می‌شد. سپس بر همین اساس نقاط طب سوزنی مرتبط تعیین می‌شدند و به‌وسیله تحریک الکتریکی نقاط از سطح پوست به مدت چند دقیقه تحریک می‌شدند. این عمل یک‌بار در هر هفته تکرار می‌شد و جلسات درمانی شش هفته به طول می‌انجامید. بعد از تکمیل جلسات درمانی، بیمار مجددا از نظر تعداد، طول مدت و شدت حملات سر درد ویزیت می‌شد. 

یافته‌ها: میانگین تعداد دفعات حملات (26/8±55/9 در برابر 77/6±50/3، 001/0=p)، طول مدت (59/6±11/9 در برابر 65/3±33/3، 001/0=p) و شدت حملات سر درد (38/0±83/1 در برابر 78/0±61/0، 001/0=p) همگی پس از درمان به‌میزان معنی‌داری کاهش یافتند. 

نتیجه‌گیری: استفاده از طب سوزنی در بیماران مبتلا به میگرن به‌میزان معنی‌داری باعث کاهش تعداد دفعات، طول مدت و شدت درد حملات می‌شود و استفاده از آن برای این دسته از بیماران قابل توصیه است.